Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВСами се докарахме до тук. Не

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВСами се докарахме до тук. Не
Коментари Харесай

Проф. Каприев: Ненормални сме, отиваме към срив. И политиците, и избирателите показаха относителна адекватност

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Сами се докарахме до тук. Не даде Господ. Към всичко, което ни с е случи, се прибави и коронакризата. Всички тези рецесии демонстрираха доста тежки точки на гризине на човешкото, на антропологическото. Такива като мен излизат под прожекторите, когато тази рецесия потегля да клони към злополука. Ние ставаме значими със знанията си, когато отиваме към срив. 

Това разяснява в ефира на бТВ проф. Георги Каприев.

Отиваме към срив, тъй като се оголиха големи проблеми на човешкото в България. Нямам поради единствено политическата класа, а изобщо. Тя е и общоевропейски и международна тази рецесия, само че при нас се натрупаха прекалено много неща и стана доста мъчително и очевидно, разяснява той.

Разпаднаха се неща, които ние си въобразявахме, че ги притажеваме като полезности, които не подлежат на коментар. А те не просто подлежат на коментар, а те даже са анулирани поради други работи, уточни той.

Например свободата на индивида, да вземем за пример достолепието на индивида, неговата чест, персоналната еднаквост. И те се нарушават и в икономическия ред, и в обществения ред, и в здравния ред, и в юридическия, и в политическия ред, разяснява той.

И политиците, и гласоподавателите демонстрираха относителна адекватност. Но е задоволително притеснително. Когато пристигна скъсването на нормалността, се задава въпроса за базата, за основата - коя ще е енази основа, върху която да стъпим, с цел да предприемем нерутинни дейности. Това е измислено от дълго време, единствено че новината не е стигнала до България. Още Аристотел приказва зда това - общото богатство. Когато ние даже и при най-малък консенсус стъпим върху тази база, се разпростира нагоре, тогава имате нормалност, разяснява той.

Нашата страна е ненормална, добави той.

За страдание рационалните постоянно са били малцинство в човешката история, уточни професорът. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР